De Fijnschrijver

Schrijft, corrigeert, vertaalt, transcribeertWie is de Fijnschrijver?

Mijn naam is Denise Uijtdewillegen, schrijver en taalneuroot pur sang.

Als tienjarig meisje belde ik al wekelijks met de redactie van het lokale krantje om me te beklagen over de taalfouten die ik deze week weer had ontdekt. Als volwassene heb ik nog altijd deze passie voor taal, maar gelukkig weet ik mijn feedback inmiddels wel wat tactischer over te brengen.

Na een studie Algemene Letteren en een Minor Journalistiek aan de Universiteit van Utrecht heb ik  een kort uitstapje gemaakt naar de callcenterbranche. Dat korte uitstapje werd uiteindelijk een wat langere reis, die me veel geleerd heeft en mijn horizon enorm heeft verbreed. Nu die reis erop zit, is het de hoogste tijd om eindelijk met mijn echte passie aan de slag te gaan!

Daarom breng ik mijn dagen nu schrijvend door. Niet op die gezellige typmachine van de foto's, maar gewoon op mijn laptop. Iets minder sfeervol, maar nog steeds net zo leuk!

Wilt u iets geschreven, gecorrigeerd, vertaald of getranscribeerd hebben? Zoek niet verder!